EVC Erkend - Gastouder-koog-zaandijk

Gastouder Lucia Koog a/d Zaan

Ga naar de inhoud
Wat is EVC ?
EVC staat voor Erkenning van Verworven  Competenties. In een EVC-procedure verzamel je bewijzen van wat je weet  en kunt. Al het bewijs wordt beoordeeld ten opzichte van landelijk  erkende beroepsstandaarden. Diploma‚Äôs tellen mee, maar juist ook levens-  en werkervaring. Al het bewijs wordt vastgelegd in een  ervaringscertificaat.

Waarom een ervaringscertificaat ?

Een ervaringscertificaat geeft een helder beeld over beroepservaring en niveau van functioneren. En iemand die weet wat hij kan, zet zijn talenten effectiever in en weet waar hij aan kan werken. Zo zorg je ervoor dat je ontwikkeling past bij je huidige baan of de (loop)baan die je ambieert.

In een EVC-traject moet je zelf een portfolio maken met bewijzen van je kennis en kunde. Er is een begeleider die je daarbij kan helpen. Voorbeelden van bewijzen zijn onder andere: getuigschriften, referenties, verslagen van beoordelingsgesprekken, producten die je hebt gemaakt, diploma's, (deel)certificaten cursussen. Als het portfolio klaar is wordt het beoordeeld door een of twee beoordelaars. En er wordt bekeken welke aanvullende toetsing nodig is. Soms is er bijvoorbeeld nog een praktijkbeoordeling of een gesprek nodig.

Het duurt gemiddeld 3 maanden om een ervaringscertificaat te krijgen.

Met een ervaringscertificaat kan je bij toekomstige werkgevers goed aantonen wat je waard bent. Er staat precies in wat je weet en kunt. Ook kan het leiden tot een kortere opleidingstijd.

Gastouder Lucia Koog a/d Zaan

Terug naar de inhoud